Global risorsiz investments želi da ulaže u Srbiju

Bez autora
Jul 03 2011

Američka kompanija Global risorsiz investments zainteresovan je da ulaže u korišćenje obnovljivih izvora energije i mineralnih sirovina u Srbiji. Global risorsiz investments na globalnom nivou finansira kompanije koje koriste prirodne resurse i u Srbiji vidi ogroman potencijal za razvoj projekata u korišćenju hidropotencijala za proizvodnju struje. Nedvosmisleno su zainteresovani da ulažu u Srbiju. Već su ovde i polažu seme za budući razvoj, kao jedna od prvih grupa koja finansira kanadsku Rezervoar kapital korporaciju i njene projekte u Srbiji. Motiv za posetu Srbiji bio je da se stekne utisak o regulatornom okviru ali i atmosferi za razvoj obnovljivih izvora energije u Srbiji. Sada je pravo vreme za ulaganje u Srbiju. Postoji ogroman potencijal, ali sada postoji i politička volja i transparentnost struktura vlasti koja omogućava stranim investitorima da se zainteresuju i analiziraju projekte.

Global risorsiz investments želi da ulaže u SrbijuAmerička kompanija Global risorsiz investments zainteresovan je da ulaže u korišćenje obnovljivih izvora energije i mineralnih sirovina u Srbiji, izjavio je rukovodilac investicija u toj kompaniji Majkl Kosovan.

On je u intervjuu agenciji Beta kazao da Global risorsiz investments na globalnom nivou finansira kompanije koje koriste prirodne resurse i da u Srbiji vidi ogroman potencijal za razvoj projekata u korišćenju hidropotencijala za proizvodnju struje.

- Nedvosmisleno smo zainteresovani da ulažemo u Srbiju. Već smo ovde i polažemo seme za budući razvoj, kao jedna od prvih grupa koja finansira kanadsku Rezervoar kapital korporaciju i njene projekte u Srbiji. Dosadašnja iskustva su veoma pozitivna i nadam se finansiranju novih projekata, kazao je Kosovan.

Motiv za posetu Srbiji, prema njegovim rečima, bio je da stekne utisak o regulatornom okviru ali i atmosferi za razvoj obnovljivih izvora energije u Srbiji.

- Sada je pravo vreme za ulaganje u Srbiju. Postoji ogroman potencijal, ali sada postoji i politička volja i transparentnost struktura vlasti koja omogućava stranim investitorima da se zainteresuju i analiziraju projekte - ocenio je Kosovan. Prema njegovim rečima, razvoj korišćenja hidropotencijala veoma je važan za Srbiju jer će poboljšati sigurnost elektromreže i pomoći pri ispunjavanju ciljeva da 20 odsto utrošene energije bude iz obnovljivih izvora.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik